به نقل از روابط عمومی شرکت بیمه سامان، شیوع بیماری کرونا نه سلامتی جسمانی بسیاری از مردم را با چالش مواجه کرد، بلکه اقتصاد خانوار مبتلایان به بیماری را نیز به خطر انداخت.
با بستری شدن و یا قرنطینه خانگی سرپرست خانوار، به صورت طبیعی درآمد او به خطر می افتد. کارمندان با مشکل مرخصی مواجه می شوند و اصناف نیز با نبود درآمد در روزهای تعطیلی کسب وکار دست و پنجه نرم می کنند.
در همین راستا دولت حمایت های متعددی را از کسب و کارهای تعطیل شده داشته و برای اقشار مختلف نیز راهکار هایی در نظر گرفته است، لیکن به منظور افزایش سطح این حمایت ها و بهبود خدمات ارائه شده ، راهکارهای تازه ای نیز از سوی بخش خصوصی ارائه شده است.
شرکت بیمه سامان با طراحی «بیمه کرونا» این مشکل را حل کرده است. کسانی که این بیمه نامه را خریداری می کنند، به ازای هر روز بازماندن از کار می توانند غرامت مشخصی را از محل پوشش های بیمه نامه دریافت کنند.
در حالی که عموما دوره بهبود یافتن یک بیمار کرونایی حداکثر سه هفته است، شرکت بیمه سامان در بیمه نامه کرونا دوره پرداخت غرامت بستری به ازای هر روز بازماندن از کار را تا مدت یک ماه در نظر گرفته است. این می تواند اطمینان خاطری برای مبتلایان به بیماری کرونا باشد.
غرامت قابل پرداخت به ازای هر روز بازماندن از کار برای دارندگان این بیمه نامه تا سقف روزانه ۳۰۰ هزار تومان است که مجموع این عدد در طول یک ماه بسیار قابل ملاحظه است.
با این روش، بیمه گذار در طول دوره درمان بیماری کرونا نگران از بین رفتن درآمد خود نخواهد بود و با اطمینان خاطر دوره بهبودی را طی خواهد کرد.
بیمه سامان به عنوان حامی سلامت جامعه و مردم در شرایط کنونی بحران بیماری کرونا وظیفه خود دانسته است که با طراحی یک محصول مناسب و مقرون به صرفه، علاوه بر جبران خسارت مالی ناشی از این بیماری، بخشی از فشار روحی بر اطرافیان و خود بیمار را نیز کاهش دهد.
خرید این بیمه نامه به صورت آنلاین از طریق نشانی www.si24.ir و یا مراجعه به نمایندگان شرکت امکانپذیر است. بیمه نامه پس از واریز حق بیمه در کوتاهترین زمان ممکن صادر می شود.
برای اطلاع از جزئیات بیشتر بیمه کرونا و طرح ها و پوشش های مختلف آن می توانید به سایت بیمه سامان مراجعه و یا با شماره ۸۹۴۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.
شفقنا- بیش از ۹ ماه است که با «کرونا» همراه هستیم و به گفته مقامات وزارت بهداشت تا یک سال دیگر هم با این بیماری خواهیم بود، در چنین شرایطی اول اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از ضروریات است تا به این بیماری مبتلا نشویم. دوم اینکه باید آگاه باشیم که اگر خودمان یا اطرافیانمان به این بیماری مبتلا شدیم، چه اقداماتی انجام دهیم؟ برای تست کرونا به چه مراکزی مراجعه کنیم؟ هزینه تست های کرونا چقدر است و کدام تست دقیق تر می باشد؟ بیمه ها چه میزان از هزینه های آزمایش، بستری و درمانی این بیماری را تحت پوشش قرار می دهند؟ پس از ابتلا، در بیمارستان بستری شویم یا در منزل قرنطینه شده و تحت درمان قرار بگیریم؟ اگر بیمار کرونایی در منزل داریم چگونه از او مراقبت کنیم؟
شفقنا این پرسش ها را در گفت وگو با رییس بیمارستان امیراعلم و آخرین نظرات محققان و کارشناسان و همچنین براساس گزارش های میدانی از مبتلایان به کرونا مورد بررسی قرار داده است:
هزینه تست کرونا از ۲۵۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان!
در اوایلی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، تست های کرونا رایگان بود، اما بعد از گذشت مدتی از زندگی کرونایی، تست ها هم پولی شد. در حال حاضر در بیمارستان های دولتی اسکن از ریه و آزمایش خون را برای تشخیص بیمار کرونا در اولویت قرار می دهند که این آزمایش ها تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی است، اما اگر تصمیم به انجام آزمایش PCR در بیمارستان های دولتی را دارید باید حداقل مبلغ ۲۵۰ هزار تومان پرداخت کنید.
انجام تست های کرونا در مراکز و بیمارستان های خصوصی چندین برابر است به عنوان مثال آزمایش PCR در این مراکز مبلغی بالغ بر ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان خواهد بود.
از میان آزمایش های کرونا تقریباً آزمایش تست PCR دقیق تر است که در شرایط اقتصادی امروز، پرداخت مبالغ این آزمایش چه در بیمارستان های دولتی و چه در بیمارستان خصوصی برای بسیاری از مردم امکان پذیر نیست، در نتیجه افراد اگر هم علایم کرونا را داشته باشند به بیمارستان ها مراجعه نخواهند کرد چرا که نمی توانند هزینه های آزمایش و درمان را پرداخت کنند.
اگر انجام تست کرونا رایگان بود به احتمال بسیار تشخیص مبتلایان به کرونا دقیق تر بود و شیوع این بیماری تحت کنترل قرار می گرفت به همین دلیل دکتر زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم معتقد است که باید تست PCR رایگان شود، دکتر زالی اخیراً اعلام کرد: «به ستاد مقابله با کرونا پیشنهاد داده ایم که تست PCR رایگان شود و یا با حداقل قیمت در مراکز جامع سلامت ارائه داده شود تا آمارها واقعیتر شوند که البته این پیشنهاد باید در ستاد تصویب شده و ما منتظر تأمین مالی آن از سوی رئیس جمهور هستیم.»
دکتر حامد عبداللهی رییس بیمارستان امیراعلم درباره مبالغ تست کرونا در بیمارستان ها به شفقنا گفت: هزینه آزمایش تست کرونا بیمارانی که ابتلای آنان به کرونا ثابت شده باشد، توسط بیمه پرداخت می شود، ما مدارک مربوطه را به بیمه ارسال می کنیم و بیمه مبالغ را پرداخت می کند.
رییس بیمارستان امیراعلم همچنین بیان کرد که هزینه های بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های دولتی تا سقف تعیین شده نیز توسط بیمه تامین اجتماعی پرداخت می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که براساس گزارش میدانی شفقنا، برخی از افراد بیان می کنند که بیمارستان های دولتی برای انجام تست PCR هزینه ای بالغ بر ۲۵۰ تومان پرداخت کردند، گفت: ظاهراً از بیمارانی که بدون علایم کرونا به بیمارستان ها مراجعه کنند و خواهان انجام تست هستند به دلیل اینکه مشخص شود ناقل این بیماری هستند یا نیستند، این هزینه دریافت می شود، اما اگر فرد به این بیماری مبتلا شده باشد، هزینه آزمایش کرونا توسط بیمه پرداخت می شود.
رییس بیمارستان امیراعلم تأکید کرد که این هزینه ها، یعنی هزینه بستری و آزمایش تست کرونا در بیمارستان های خصوصی چندین برابر است.
درمان کرونا با هزینه های بالا از زبان بهبود یافته کرونا
برای اینکه از نحوه درمان و هزینه های درمانی و بستری اطلاع بیشتری کسب کنیم با یک بیمار مبتلا به کرونا نیز گفت وگویی کردیم. این بیمار از جمله افرادی بود که حدود ۹۰ درصد ریه اش به اصطلاح درگیر این ویروس شده بود و شرایط حادی داشت.
وی به شفقنا می گوید: «در ابتدا به بیمارستان خصوصی مراجعه کردم و زمانی که از میزان هزینه ها مطلع شدم، تصمیم گرفتم به بیمارستان های دولتی مراجعه کنم.
در بیمارستان دولتی چند درمان برای من درنظر گرفتند. ابتدا درمان با داروی IVIG را در دستور کار قرار دادند که به دلیل نبودن این دارو مجبور شدم از بازار آزاد تهیه کنم که هرکدام به مبلغ ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود و در مجموع ۶۳ میلیون تومان بابت تهیه این دارو پرداخت کردم.
برای برخی از بیماران دیگر داروی رمدسیویر تجویز می کردند که ساخت آمریکایی این دارو اصلاً پیدا نمی شد و اگر هم بود، مبلغی بالغ بر ۱۶۰ میلیون تومان بود و رمدسیویر تولید ایران نیز حدود ۴۵ میلیون تومان قیمت داشت.
هموپرفیوژن یکی دیگر از روش های درمانی بیماران کرونا بود که طبق صورت حسابی که بیمارستان به برخی از بیماران می دادند تا پرداخت کنند و من شاهد آن بودم، مبلغی بالغ بر ۲۷ میلیون تومان هزینه اش بود.
هزینه های بیمارستان یک طرف، داروهایی که پس از ترخیص باید تهیه و مصرف می کردیم مشکلی دو چندان بود.
نسخه هایی که پزشکان تجویز می کردند بیشتر داروهای استنشاقی یونانی و آلمانی بود و پیدا نمی شد و باید چندین روز وقت می گذاشتیم تا این داروها را تهیه کنیم، از سوی دیگر این داروها قیمت های گزاف داشتند که بیمه تأمین اجتماعی و حتی بیمه تکمیلی هم هزینه آنها را تقبل نمی کرد مثلاً من بابت تهیه یکی از داروها ۵۰۰ هزار تومان هزینه کردم.
این بیمار بهبود یافته کرونا، می گوید: اگرچه من بازنشسته تأمین اجتماعی هستم و حتی بیمه تکمیلی دارم، اما بیمه بسیاری از هزینه ها به خصوص هزینه های دارویی برای درمان این بیماری را تقبل نکرد.»
هزینه بستری بیماران کرونایی در بیمارستان های دولتی و خصوصی
بیمه تأمین اجتماعی و خدمات درمانی
پس از ابتلا به بیماری کرونا به برخی از مبتلایان پیشنهاد داده می شود که اگر شرایط جسمی وخیمی ندارند، در منزل قرنطینه شوند و تحت مراقبت قرار گیرند. اما اگر بنا بر نظر پزشک تصمیم بر این بود که شخص بیمار در بیمارستان بستری شود، اگر بیمارستان دولتی را انتخاب کنید و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی باشید، به گفته مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، حدود ۷۰ درصد هزینه های درمانی از طریق بیمه پرداخت می شود و بیمار باید ۳۰ درصد هزینه ها را پرداخت کند.
اما اگر تصمیم به بستری در بیمارستان های خصوصی را داشتید باید مبلغی بالغ بر ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان هزینه درمان پرداخت کنید.
بیمه سلامت
محمدمهدی ناصحی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت درباره کم و کیف خدماترسانی بیمه سلامت گفت: اقدامات برای عضویت در بیمه سلامت بر اساس مقررات در شرایط عادی از پایگاه رفاه ایرانیان ۳۰ روز طول میکشد. در بیماری کرونا دوره بستری برخی ۶ تا ۱۴ روز و حتی کوتاهتر از زمان ارزیابی است. اگر بیمار قبل از ابتلا به کرونا خود را بیمه نکرده باشد ما با اتخاذ تمهیدات ویژه با کوتاه کردن زمان و ارزیابی فرد مورد نظر با کمک وزارت رفاه شرایط خاص را انتخاب میکنیم.
به گفته او هر فرد مبتلا به کرونا در صورت نیاز بر روی تخت بیمارستان بیمه میشود.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت بیان کرد: همزمان با شیوع کرونا حدود ۴۸ هزار نفر تحت بیمه سلامت قرار گرفته اند.
ناصحی گفت: علاوه بر خدمات مورد نیاز در بحث تشخیص و مقابله با کرونا که تحت پوشش بیمه بودند خدمات دیگری همچون سی تی اسکن وPCR CBC، ICU و … شامل تعرفه های بیمه میشود و برخی داروها در این بیماری نیز تحت پوشش قرار گرفته است.
به گفته او پرداخت ۹۰ درصد هزینههای بستری و تامین ۷۰ درصد هزینه مراجعات سرپایی و آزمایشگاهی تحت پوشش این بیمه است.
دفترچه کاغذی برای بیمه سلامت حذف شده است
او از حذف دفترچه کاغذی از ابتدای مرداد سال جاری در بخش سرپایی خبر داد و افزود: استقرار سامانه رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمارستانی کل بیمارستانهای کشور (به غیر از ۲۰ بیمارستان) با استفاده از سامانه رز انجام میشود. همچنین سامانه پاسخگویی ۱۶۶۶ راه اندازی شده است.
بیمه های تکمیلی
حسن رضا عباسیان فر، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و امور فنی بیمه مرکزی می گوید: «اگر بیمه تکمیلی دارید، نگران هزینههای درمان کرونا نباشید. هزینه های درمانی مربوط به بستری کرونا در پوشش بیمه های تکمیلی قرار دارد و این شرکت ها بسته به نوع قرارداد با بیمه شونده ۷۰ تا ۱۰۰درصد هزینه های بستری کرونا را پوشش می دهند. او البته این مساله را که برخی بیمه های تکمیلی ممکن است هزینه بستری بعضی از بیماران را تحت پوشش قرار نداده باشند، رد نمی کند و می گوید ممکن است مواردی از تخلف نیز رخ دهد و اداره کل نظارت فنی بیمه مرکزی می تواند شکایت های بیمه شوندگان را در این حوزه بررسی کند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و امور فنی سازمان بیمه مرکزی همچنین تأکید می کند که شرکت های بیمه گر اغلب هزینه آزمایش کرونا را به ویژه در آزمایشگاه ها و بیمارستان های خصوصی پرداخت می کنند البته ممکن است در برخی موارد محدود و البته بسته به نوع قرارداد بین بیمه گر و بیمه شونده، بیمه ها هزینه آزمایش کرونا را به شهروندان نپردازند، ولی اداره کل نظارت فنی بیمه مرکزی حتما به مواردی که شرکت های بیمه نسبت به انجام تعهداتشان تخلف کرده باشند، برخورد می کند. به گفته مدیرکل دفتر برنامه ریزی و امور فنی بیمه مرکزی، براساس بخشنامه این نهاد تمام هزینه های تشخیصی کرونا نیز مانند هزینه های درمانی آن در تعهدات بیمه قرار دارد.
درمان کرونا و قیمت بالای داروی رمدسیویر
برای درمان کرونا هنوز واکسن و داروی خاصی وجود ندارد. اما در ایران داروهایی مانند رمدسیویر برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده می شود. در حال حاضر قیمت این دارو بسیار بالاست.
دکتر محمدرضا شانه ساز، رییس سازمان غذا و دارو درباره علت گرانی داروی تولید داخل رمدسیویر، گفت: علیرغم اینکه ارز نیمایی به رمدسیویر تعلق گرفته است، قیمت آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نُرم بینالمللی و پایینتر است. البته اصولا این دارو، داروی گرانقیمتی است و ارزان نیست. حتی به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کردیم که مطمئن شوید که هیچ بیماری به دلیل بی پولی، دست خالی برنمیگردد و یقین بدانید که بیمار دارویش را دریافت میکند. حتی در سازمان غذا و دارو و با دستور وزیر بهداشت بخشی را در اعتباراتمان برای این دارو در نظر گرفتهایم. علیرغم اینکه این دارو نتوانست پوشش بیمهای هم پیدا کند، اما اعلام شده بیمارستانها و دانشگاهها، داروی بیماران را تامین کنند و مطمئن باشید داروی هیچ بیماری به دلیل بی پولی قطع نخواهد شد. اینطور نیست که به دلیل بی پولی به دارو دسترسی پیدا نکند. البته این مشکلات عمدتا در محلی غیر از بیمارستان و در مراحلی غیر از مراحلی که برای تجویز این دارو اعلام شده، دیده میشود.
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : *
نظر شما : *