به گزارش وام یابی، دولت در قالب تبصره ۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، به بانکهای تجاری و تخصصی اجازه داده تا در سال آتی نسبت به اعطای تسهیلات ارزی- ریالی به موارد زیر اقدام کنند:
۱- تا مبلغ سه میلیارد دلار به سرمایه گذاران بخش خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای طرحهای توسعهای بالادستی نفت و گاز با اولویت میادین مشترک برای افزایش ضریب بازیافت مخازن و احیای میادین قدیمی و جمع آوری گازهای همراه بدون انتقال مالکیت نفت و گاز موجود در مخازن و تولیدی از آنها.
۲- طرحهای توسعهای و زیربنای سازمانهای توسعهای بخش صنعت و معدن و بخش برق با مشارکت حداقل ۵۱ درصدی بخشهای خصوصی و تعاونی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته بر اساس مزیتهای منطقهای
۳- سرمایه گذاران بخشهای خصوص، تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی برای طرحهای صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی و صنایع پتروشیمی
به بانکهای تجاری و تخصصی اجازه داده میشود در سال ۱۴۰۰ از محل منابع در اختیار نسبت به اعطای تسهیلات ارزی- ریالی به سرمایه گذاران بخشهای خصوصی و تعاونی و شهرداریها برای طرحهای توسعهای سازمانهای توسعهای و نیز انواع مختلف حمل و نقل درون و برون شهری و همچنین حمل و نقل دریایی بدون انتقال مالکیت و با معرفی سازمانهای توسعهای وزارت راه و شهرسازی و تضمین سازمانها و شرکتهای تابعه و ذیربط این وزارتخانه یا وزارت کشور با تضمین سازمان امور شهرداریها و دهیاریهای کشور در قبال اخذ حق دسترسی یا فروش خدمات به استفاده کنندگان تا استهلاک اصل سرمایه و سود آن اقدام کنند.
به دولت اجازه داده میشود پس از عقد قرارداد با تأمین کننده مالی خارجی، اقدامات قانونی لازم را برای تأمین سهم ۱۵ درصدی تسهیلات مالی خارجی فاینانس مرتبط با قرارداد از محل منابع صندوق توسعه ملی به عمل آورد و برای طرحهای ریلی هزینه کند.
محاسبه کلیه منابعی که از محل صندوق توسعه ملی تبدیل و تسعیر به ریال میشود، با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی است.
در صورت دریافت مجوز از مقام معظم رهبری به دولت اجازه داده میشود دو میلیارد و ۸۴۵ میلیون یورو از منابع ورودی سال ۱۴۰۰ صندوق توسعه ملی را به صورت تسهیلات ارزی با تضمین دولت به شرح جدول زیر برداشت کند و این منابع را با رعایت شرایط مندرج در ذیل جدول به مصرف برساند:
وام ارزی، کمکی به تولید و صنعت کشور
تولیدکنندگان و صاحبان کارخانه ها مجبورند برای تامین ماشین و ابزارآلات خود که نیاز به واردات دارد؛ وام ارزی بگیرند. وامی که بر پایه دلار پرداخت می شود و با سود حداقل هشت تا بیست درصد در طول پنج سال باید با بانک تسویه شود.
واجدین تسهیلات ارزی
فعالیتهای قابل قبول برای دریافت تسهیلات ارزی عبارتند از: فعالیتهای سرمایهگذاری اولویتدار در بخشها و زیربخشهای تولیدی و صنعتی، معدنی، نفت، گاز، پتروشیمی، آب، برق، انرژی، مسکن و ساختمان، کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست، حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادرات کالاها و خدمات ایرانی به بازارهای هدف، صدور خدمات فنی مهندسی، گردشگری، هتلداری، بهداشت، درمان و آموزش می باشند.
افراد مجاز به دریافت تسهیلات ارزی
اشخاص مجاز به عنوان متقاضی استفاده از تسهیلات صندوق عبارتند از:
الف_ تمام اشخاص حقیقی ایرانی دارای اهلیت و مجوزهای قانونی لازم از مراجع ذیربط که بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند.
ب_ تمام اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ثبتشده در ایران و بنگاههای اقتصادی وابسته به موسسات عمومی غیردولتی دارای اهلیت که مطابق اساسنامه خود فعالیت نموده و بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند.
تبصره سوم در مورد تسهیلات ارزی
در تصبره سوم در مورد تسهیلات ارزی مطلب به این شرح می باشد:
بانک عامل مکلف است اقرارنامهای مبنی بر درک و پذیرش ریسک تغییرات نرخ ارز از متقاضی دریافت و در پرونده اعتباری آن درج نماید.
توضیح تبصره سوم
تبصره سوم به وضوح بیان می کند. متقاضی، جدا از کارمزد یا سود مورد نظر باید آگاه باشد که با توجه به ریسک تغییرات نرخ ارز دلار آمریکا؛ مبلغ تسهیلاتش افزایش پیدا می کند. گزینه ای که گرفتن وام ارزی را با چالش روبرو کرده است.
لقب ابربدهکار
این روزها پرونده های در دادگاه های اقتصادی وجود دارند که صاحبان تولید و کارخانه هایی در آن به عنوان ابربدهکاران بانکی معرفی شده اند. دلیل این ابر بدهکاری همین تسهیلات ارزی و تبصره سوم آن می باشد.
رشد همگام صنعت با دلار
شما وقتی محصولی، ماشین آلاتی یا مواد اولیه ای را با تسهیلات ارزی خریداری و وارد می کنید در صورتی موفق عمل خواهید کرد که کالا یا مواد اولیه شما همپای ارز و تورم هایش رشد کند. تسهیلی که طی پنج سال؛ مبلغ سود و تورمش با چرخه کند اقتصادی کشورمان همراه می شود در اکثر مواقع به جای بازده مثبت، بازده منفی به جای خواهد گذاشت و بدهی روی بدهی خواهد آورد.
گروه تولیدی عظام
دور جدید رسیدگی به دادگاههای گروه تولیدی عظام ( گروه تولیدی قطعات خودرو) در دادگاه ویژه اقتصادی شروع شده است. در پرونده قبلی مدیران این شرکت به قاچاق ۷۶۴ میلیون دلاری قعطات خودرو پرداخت رشوه ۳۰ میلیون تومانی متهم شده بود و در دور جدید، اتهامات بانکی و معوقات مطرح شده که به گفته نماینده دادستان ، مبلغ بدهکاری این گروه تولید به ۱۵ هزار و ۷۵۳ میلیارد تومان رسیده است که شامل تسهیلات ارزی و ریالی و جرایم معوقات تسهیلات است.
سخن رئیس گروه عظام
عباس ایروانی ، رییس گروه عظام در گفت و گو با روزنامه مردم سالاری درباره هزینه کرد تسهیلات بانکی گرفته شده، گفته است: «به جز شرکت پیستون ایران که خریداری شده، ۱۳ کارخانه دیگر با سرمایه گذاری مستقیم از صفر ساخته شده و ۴هزار نفر در آن ها مشغول به تولید هستند» وی ادعا کرد که در سرمایه گذاری ۱۰هزار میلیارد تومانی که در صنعت قطعه سازی انجام شده است، مانند همه صنعت گران، از منابع و تسهیلات بانکی ریالی و ارزی استفاده کرده و مجموع وام ارزی گروه عظام در طول این سال ها ۳۰۰ میلیون دلار بابت تامین مواد اولیه، خطوط تولید و ماشینآلات بوده است. مبلغ سیصد میلیون دلار تسهیل ارزی این گروه با رشد بی منطق دلار، امروز دردسر ساز شده است.
نظر کمیسیون
عبداله رضیان عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید: «تولیدکنندگانی که وام ارزی را در زمان دلار ۳۰۰۰ تومان گرفته اند اکنون به دلیل افزایش قیمت، ناچارند با قیمت روز پرداخت کنند. این موضوع تولیدکننده را به بدهکار کلان تبدیل می کند.»
اجرای وجه التزام
اتفاق بسیار بدی در برخی از بانکهای کشور افتاده که باعث قفل شدن بخشی از منابع بانکها و ورشکسته و تعطیل شدن بسیاری از واحدهای تولیدی کشور شده است. در صورتی که بدهکار در سررسید نتواند بدهی خود را به بانک بپردازد. باید برای مدتی که تأخیر کرده است، وجه التزام (بهره بر سود) پرداخت کند.
وجه التزام چیست ؟
بانک، سودی که تولید کننده باید برگرداند را روی وام اصلی می کشد و در یک قرار داد جدید دوباره یک بهره مرکب را از تولید کننده تسهیلات می گیرد.
هنوز توجه ای نیست !
مسایل بانکی و تامین مالی مهمترین مشکل پیش روی تولید و صنعت کشور است، به نظر می رسد بانک ها توجهی به مصوبات این ستاد حاکمیتی ندارند. به عنوان نمونه سیدعبدالوهاب سهل آباد رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران چندی پیش در نامه ای به معاون اول رییس جمهور که فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی را هم بر عهده دارد از اجرا نشدن مصوبات ستاد تسهیل رفع موانع تولید برای تعیین تکلیف بدهی واحدهای تولیدی به شدت انتقاد کرد.
بررسی انواع حساب های ارزی و مشکلات آن ها
اگر بابت افتتاح حسابهای ارزی دغدغه و نگرانی دارید و نیازمند اطلاعات جزئی این حسابها هستید، خواندن این مطلب به شما کمک میکنید که انتخاب بهتر و راحتتری داشته باشید.
انواع حسابهای ارزی
یکماهه
سهماهه
ششماهه
9 ماهه
یکساله
بانکهای عامل از طریق شعب ارزی خود اقدام به افتتاح انواع حسابهای ارزی میکنند. حساب قرضالحسنه جاری و حساب پسانداز ارزی بدون پرداخت سود افتتاح میشوند و فرصت شرکت در قرعهکشی و دریافت دستهچک را برای صاحب حساب فراهم میکنند. حساب سپرده مدتدار ارزی که در قالب سپردههای کوتاهمدت (یک، سه، شش، 9 ماه) و سپرده بلندمدت یکساله افتتاح و با توجه به نحوه ارز سپردهشده تا 5.5 درصد سود پرداخت میکنند.
حساب براساس نوع ارز
حساب سپرده یورو
حساب سپرده درهم
حساب سپرده پوند
چطور حساب ارزی افتتاح کنیم؟
درصورتیکه متقاضی افتتاح حساب ارزی در هر یک از بانکهای عامل هستید با مراجعه به شعب ارزی و ارائه مدارک لازم نسبت به افتتاح حساب سپرده بلندمدت یا حسبهای کوتاهمدت یک، سه، شش و نهماهه ارزی اقدام کنید. برای دریافت سود حساب ارزی خود که بهصورت ماهیانه پرداخت میشود نیز باید حساب سپرده کوتاهمدت یا قرضالحسنه ارزی افتتاح کنید تا سود سپرده به آن حساب واریز شود.
مدارک لازم برای افتتاح حساب ارزی
افتتاح حساب با اسکناس و منشأ داخلی و خارجی
متقاضیان حساب ارزی میتوانند به پشتوانه سرمایه ارزی خود با اسکناس، منشأ داخلی یا خارجی نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند. منظور از منشأ داخلی و خارجی استفاده از حوالههای داخلی و خارجی ارزی است که برای افتتاح حساب مورداستفاده قرار میگیرد و بعضاً شرایط متفاوتی را پیش روی مشتری قرار میدهد. بهطور مثال نرخ سود حساب سپرده یکساله دلاری بانک شهر با منشأ اسکناس 3 درصد و با منشأ خارجی 4 درصد محاسبه و پرداخت میشود و با ارز منشأ داخلی حساب مدتدار افتتاح نمیشود. یا اینکه حساب سپرده یکساله یورویی بانک اقتصاد نوین با منشأ خارجی (حواله) فقط از EIH آلمان قابل افتتاح است.
تضمین پرداخت اصل و سود سپرده ارزی
با توجه به نگرانی بابت بازپرداخت احتمالی حسابهای ارزی بهصورت ریالی و عدم اعتماد مشتریان به بانکها، بانک مرکزی را مجاب کرد تا بهصورت مستقیم حسابهای ارزی را تضمین کند. طبق اعلام بانک مرکزی بانکها تنها عاملیت افتتاح حساب را دارند و بازگشت ارزی اصل و سود سپردهها به شکل ارزی توسط بانک مرکزی تضمین میشود. درواقع دارندگان حساب ارزی، ارز خود را از طریق بانکها عامل در اختیار بانک مرکزی میگذارند و سود و اصل حساب ارزی خود را از این بانک دریافت خواهند کرد.
حساب ارزی پوند، یورو، دلار و درهم
طبق بخشنامهای که بانک مرکزی شهریورماه امسال ابلاغ کرد، بانکهای عامل مجاز به سپرده گیری ارزی و افتتاح حساب با اسکناس ارزهای یورو، درهم امارات و دلار آمریکا شدند که البته در برخی بانکها افتتاح حساب با ارز حوالهای نیز امکانپذیر است. نکته قابلتأمل اینکه برخی بانکها ازجمله بانک ملی و کارآفرین اقدام به افتتاح حساب ارزی با اسکناس پوند نیز میکنند که در بخشنامه بانک مرکزی اشارهای به افتتاح حساب با این نوع اسکناس ارزی نشده است. ضمن اینکه در برخی بانکهای عامل امکان افتتاح حساب ارزی درهمی برای مشتریان وجود ندارد.
دارندگان حساب ارزی، ارز خود را از طریق بانکها عامل در اختیار بانک مرکزی میگذارند و سود و اصل حساب ارزی خود را از این بانک دریافت خواهند کرد.
کارمزد افتتاح حساب با اسکناس و حواله
افتتاح حساب سپرده ارزی برای متقاضیان به دو صورت امکانپذیر خواهد بود. متقاضیان میتوانند با ارائه اسکناس ارزی بهصورت نقدی یا ارائه حواله ارزی به بانکها، نسبت به افتتاح حساب سپرده ارزی موردنظر اقدام کنند. البته امکان افتتاح حساب با منشأ خارجی (حواله) در تمامی بانکهای عامل دارای حساب ارزی فراهم نیست. طبق قوانین و مقررات، بانکها در پایان دوره سپردهگذاری ارزی یکساله 0.3 درصد نسبت به مبلغ سپرده مشتری، کارمزد دریافت میکنند.
کدام بانک بالاترین سود ارزی را میدهد؟
بانکهای عامل برای افتتاح حسابهای ارزی یکساله موظف به پرداخت سود 3، 2 و 4 درصدی برای ارزهای یورو، درهم و دلار هستند که ماهیانه و بهصورت ارزی خواهد بود. البته در برخی بانکها ازجمله اقتصاد نوین و سینا نرخ سود حساب یکساله ارزی برای حسابهای با منشأ اسکناس یورو، تا 5.5 درصد نیز بالا رفته است. در بین حسابهای دلاری نیز بانکهایی چون سینا، ملی با سود 5 درصدی، بالاترین نرخ سود پرداختی را دارند. در حسابهای درهمی نیز بانک صادرات با نرخ سود 5.75 برای حسابهای ارزی یکساله، پیشتاز است. همچنین بانکها برای حساب یک، سه، شش و نهماهه نیز نرخ سودهای متفاوتی را در نظر گرفتهاند.
نرخ شکست حسابهای ارزی چقدر است؟
عدم پرداخت سود به حسابهای مدتداری که کمتر از یک ماه از افتتاح آنها گذشته و بستهشده است، وجه مشترک تمامی بانکهاست اما برای نرخ شکست یا به زبان سادهتر جریمه بستن زودتر از موعد حسابهای ارزی که حداقل یک ماه از افتتاح آنها گذشته، قوانین و مقررات متفاوتی را وضعشده است. بهطور مثال در صورت بستن زودتر از موعد سپردههای ارزی مدتدار بانک سپه با منشأ حواله، متناسب با مدت توقف سپرده سود تعلق میگیرد و نرخ سود ابطال زودتر از موعد حسابهای ارزی مفتوح با اسکناس قبل از سررسید 0.25 درصد تعیینشده است. بانک پارسیان برای مشتریانی که زودتر از موعد مقرر و حداقل بعد از گذشت یک ماه اقدام به بستن حساب ارزی خود میکنند، بر مبنای نرخ سپرده نوع ماقبل و بدون کسر جریمه سود پرداخت میکند.
حداقل و حداکثر مبلغ حساب ارزی
حداقل سرمایه موردنیاز برای افتتاح حساب ارزی در بانکهای عامل برای ارزهای پوند، یورو، دلار و درهم متفاوت تعیینشده که بین 100 تا 1000 دلار یا معادل آن متغیر است. حداکثر سرمایهگذاری در اکثر بانکها 10000 هزار واحد ارز مربوطه در روز اعلامشده است. ضمن اینکه برخی بانکها نیز سقف محدودیت سرمایهگذاری را برای مدت 6 ماه در نظر گرفتهاند.
حساب ارزی اتباع خارجی
طبق قوانین و مقررات اعلامشده از سوی بانک مرکزی، اتباع خارجی در صورت ارائه مدارک و مستندات مشخصشده ازجمله گذرنامه معتبر و پروانه اقامت دائم یا موقت، امکان افتتاح حساب سپرده ارزی در بانکها را دارند. البته اتباع افغانستان و عراق مقیم ایران شرایط متفاوتی برای افتتاح سپرده ارزی دارند که با مراجعه به شعب ارزی بانکهای مختلف میتوانند در جریان این مقررات قرار بگیرند.
واریز و برداشت و بستن زودتر از موعد سپرده ارزی
حسابهای سپرده ارزی جدید بانکی، شرایط جدیدی را پیش روی متقاضیان قرار داده که به نظر میرسد تمایل به افتتاح این نوع حسابها را بیشازپیش افزایش داده است. یکی از شرایط ویژه حسابهای سپرده ارزی کوتاهمدت این است که صاحب سپرده کوتاهمدت ارزی میتواند بهتناوب از ماندهحساب خود برداشت یا وجهی به آن واریز کند. همچنین اگر مشتریان قبل از پایان دوره سپردهگذاری تمایل به بستن حساب ارزی خود داشته باشند، بانکها باید از محل منابع خود اصل و سود سپرده را به پرداخت اسکناس ارزی به مشتری پرداخت و سپس ارز پرداختی را از اداره بینالملل بانک مرکزی دریافت کنند.
مدارک هویتی شامل اصل شناسنامه و کارت ملی
گذرنامه معتبر و پروانه اقامت دائم یا موقت برای اشخاص خارجی مقیم ایران.
دفترچه پناهندگی، کارت هویت ویژه اتباع خارجی، برگه آمایش 5 و گذرنامه برای اتباع افغانی و عراقی
سازمانها و مؤسسات خارجی مجاز به افتتاح حساب ارزی در ایران، لازم است ضمن ارائه معرفینامه از وزارت امور خارجه (برای نمایندگیهای سیاسی) یا از وزارت کشور (برای سازمانهای مردمنهاد)، مدارک ثبت شخصیت حقوقی خود در خارج از ایران را ارائه دهند.
کدام بانک سود ارزی بیشتری میدهد؟
· سپردهگذاری ارزی در شرایط فعلی بازار، یکی از راههای مطمئن برای مصون ماندن از نوسانات است به شرطی که تضمینی برای بازپرداخت با همان ارزی که سپردهگذاری شده وجود داشته باشد.
· بر اساس ابلاغیه اخیر بانک مرکزی، بانکها به عنوان عامل از سوی این بانک، با دریافت ارز برای دوره یکساله، سود چهار درصدی به سپرده دلاری، سه درصدی به یورو و دو درصدی برای درهم پرداخت خواهند کرد. دوره سپردهگذاری ارزی یک ساله است و اگر مشتری تمایل داشته باشد، با موافقت بانک مرکزی دوره یک ساله تمدید خواهد شد و سود ارز ماهانه واریز میشود. همچنین بانک مرکزی تضمین کرده که اگر ارز خود را به صورت کاغذی سپردهگذاری کنید، هنگام بازپرداخت بانک عامل موظف است در زمان سررسید همان ارزی که سپردهگذاری شده به همراه سود ارزی تعیین شده را به سپردهگذار پرداخت کند. فقط تعداد محدودی از بانکها (چه دولتی و چه خصوصی) به این بخشنامه عمل میکنند؛ یعنی یا میزان سودی که میدهند با سودی که بانک مرکزی اعلام کرده مغایرت دارد و یا برخی از آنها تضمینی برای بازپرداخت سپرده به صورت ارزی ندارند.
· *نکته مهم در این گزارش میدانی این است که اطلاعات ، از شعب ارزی بانکها در منطقه ۶ شهر تهران تهیه شده است و اینکه شعب تا چه اندازه در تعیین ساز و کار افتتاح سپردههای ارزی مختار هستند، مشخص نیست. بنابراین شرایط اعلام شده در زیر را نمیتوان به عنوان ضوابط اصلی ابلاغی بانکهای مذکور به شعب استنباط کرد.
· بانک ملت: سالانه برای سپردهگذاری هزار دلار و همچنین هزار یورو، سود ۲ درصد با تضمین بازپرداخت ارزی در نظر گرفته است.
· بانک پارسیان: سالانه ۴ درصد برای دلار و یورو بدون کف سپردهگذاری و با تضمین بازپرداخت ارزی.
· بانک پاسارگاد: سه ماهه ۱ درصد، شش ماهه ۳ درصد و یکساله تا ۵,۵ درصد برای سپردهگذاری ارزی سود ارزی میدهد. کف سپردهگذاری ارزی در این بانک ۲۶۰۰ دلار و دو هزار یورو میباشد.
· بانک سپه: کمترین سود سپرده ارزی مربوط به این بانک است. در حالی که ادعا میکند زمانی برای این نوع سپرده سود سالانه ۶,۴درصد به مشتریان پرداخت میکرده اما اکنون برای سر رسیدهای سه ماهه تا یکساله، به حداقل ۱۰هزار دلار و همچنین ۱۰هزار یورو تنها ۲۵صدم درصد سود ارزی پرداخت میکند. این بانک اظهار کرد در شرایطی که منابع ارزی نداشته باشد با سپردهگذاران به صورت ریالی تسویه میکند.
· بانک تجارت: سالانه حدود ۳ درصد برای یورو و نیز دلار سود سپرده پرداخت میکند و برای تسویه آن نیز به صورت ارزی ضمانت میکند.
· بانک صادرات: سپردهگذاری دلار برای مدت شش ماه ۳درصد و برای یکسال ۵درصد سود ارزی پرداخت میکند. برای یورو نیز ۴درصد سود سپرده ارزی در نظر گرفته شده است.کف سپردهگذاری ارزی در این بانک هزار دلار و یا هزار یورو با مشخص بودن منشا ارزی است. همچنین باید سپرده جداگانهای در این بانک با حجم ۱۰۰ دلار و یا ۱۰۰ یورو باز کنید تا سود سپرده شما به این بانک واریز شود.
· بانک کشاورزی: این بانک تنها برای شش ماه سپردهگذاری انجام میدهد و سود آن برای دلار ۳,۷۵ درصد و یورو ۲.۷۵درصد است. همچنین برای سپردهگذاری در این بانک حداقل باید ۲۰هزار دلار و یا ۲۰ هزار یورو داشته باشید.
· بانک شهر: این بانک برای دلار در سال سود ۵درصدی و برای یورو ۴دردصد در نظر گرفته و کف سپردهگذاری در این بانک هزار دلار است. این بانک تضمین میکند عین وجه سپردهگذاری شده را بازپرداخت میکند.
· بانک انصار: این بانک برای حداقل ۵۰۰هزار دلار و یا یورو، شش ماهه تا یکساله حداکثر ۲,۵درصد سود میدهد و اگر موجودی ارزی داشته باشد به صورت ارزی تسویه میکند وگرنه بازپرداخت آن ریالی میباشد.
· بانک سرمایه: این بانک برای سپردههای یکساله (با کف سپردهگذاری ۱۰۰دلار و یا ۱۰۰ یورو) ، سود ۳درصدی برای دلار و ۴درصدی برای یورو اعلام کرده است.
· بانک ملی: حداقل سپردهگذاری ارزی در این بانک باید هزار دلار و یا یورو باشد.بر اساس جدول نرخ سود ارزی این بانک، برای سپرده یک ماهه دلار سود ۲,۳۸ درصد، دو ماهه ۲.۵۰درصد، سه ماهه ۲.۶۲درصد، شش ماهه ۳درصد، ۹ماهه ۳.۵۰درصد و یکساله سود ۵درصد در نظر گرفته است.همچنین برای یورو در مدت یک ماه سپردهگذاری ۲.۱۰درصد، دو ماهه ۲.۴۰درصد، سه ماهه ۳درصد، شش ماهه ۳.۳۰درصد، ۹ماهه ۳.۷۵ درصد و یکساله ۴ درصد سود ارزی پرداخت میکند.این بانک اعلام کرده اگر موجودی نداشته باشد هیچ گونه تضمین کتبی برای بازپرداخت پول به صورت ارزی ندارد اما تا کنون نیز موردی پیش نیامده که سپردهگذار به صورت ارزی سپردهگذاری کند و این بانک به صورت ریالی تسویه کند.
· بانک اقتصاد نوین: منشا سپردهگذاری در این بانک باید اسکناس باشد و همچنین فقط سپردهگذاری ۶ماهه انجام میدهد. یود سپردهگذاری برای یورو در شش ماه ۲,۵درصد و برای دلار ۳.۵درصد است. این بانک نیز تضمین بازپرداخت به صورت ارزی به مشتری میدهد.
· در این میان بانکهای آینده، ملل، ایران زمین از جمله بانکهایی هستند که سپرده ارزی دریافت نمیکنند.
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : *
نظر شما : *