شرایط لازم برای افتتاح حساب :
– متقاضی باید اهلیت داشته باشد . اهلیت عبارت است از توانایی قانونی شخص برای دارا شدن حق و اعمال و اجرای آن . بعبارت دیگر متقاضی باید عاقل ، بالغ و رشید بوده و محجور نباشد . سن متقاضی می بایست ۱۸ سال تمام بوده و افتتاح حساب برای افراد کمتر از ۱۸ سال منوط به ارائه حکم رشد صادره از سوی مراجع ذیصلاح است .
– داشتن حداقل سواد خواندن و نوشتن برای متقاضیان گشایش حساب سپرده قرض الحسنه جاری الزامی است.
مدارک لازم برای افتتاح حساب :
– درخواست کتبی متقاضی مبنی بر افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری
– ارائه شناسنامه عکس دار و کارت ملی و تسلیم یک برگ تصویر صفحه اول آن ( درصورت داشتن توضیحات , تصویر صفحات مربوط اخذ گردد ) و تطبیق مندرجات تصویر با اصل شناسنامه و درج مهر ” تصویر برابر اصل است“ روی تصویرشناسنامه
مراحل افتتاح حساب :
– رسیدگی به درخواست متقاضی توسط مسئول شعبه و تحقیق درمورد شغل, محل کار و سکونت ، شماره تلفن و حصول اطمینان از صحت امر
افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری نیاز به اخذ معرف دارد.معرف باید دارای حساب سپرده قرض الحسنه جاری نزد یکی از بانکها باشد و امضاء وی مورد تائید بانک باشد.
افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری نیاز به اخذ استعلام از بانک مرکزی برای صاحب حساب و وکیل ایشان (اعم از اشخاص حقیقی وحقوقی ) دارد.
مدت اعتبار استعلام ها (در پاسارگاد) ۱ ماه می باشد.
– اخذ پاسخ مثبت استعلام از اداره اطلاعات اعتباری بانک مرکزی ج . ا . ا
– مطالعه و قبول شرایط و مقررات عمومی افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری و تکمیل مندرجات متن و ظهر برگ افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری توسط متقاضی و امضای آن در حضور متصدی. ( اخذ اثر انگشت از اشخاص بی سواد )
– برگ مزبور می بایست بدون خط خوردگی تکمیل شود .
– درج مشخصات معرف ( نام و نام خانوادگی و شماره حساب ) و اخذ امضاء از وی روی برگ افتتاح حساب
تبصره :
چنانچه معرف نزد سایر شعب بانک / سایر بانکها حساب سپرده قرض الحسنه جاری داشته باشد در این صورت می بایست قسمت مربوط به معرف در برگ افتتاح حساب در شعبه افتتاح کننده تکمیل شود.
– به منظور جلوگیری از سوء استفاده احتمالی افراد متخلف لازم است مسئول شعبه قبل از هرگونه اقدام درخصوص افتتاح حساب و تحویل دسته چک به مشتریان نسبت به انجام مراتب ذیل نظارت کافی اعمال دارند :
– اخذ شناسنامه معرف و احراز هویت وی
– اخذ نشانی محل سکونت و کار , شماره تلفن تماس و حصول اطمینان از صحت آنها
– معرف می بایست از افراد مورد اعتماد و معتبر باشد .
– درصورتیکه صاحب حساب یا معرف در استخدام ادارات ، شرکتها یا موسسات عمومی باشند ، ارائه معرفی نامه ( گواهی اشتغال ).
افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری برای اشخاص نابینا،بی سواد و معلول از دو دست
– درخصوص افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری برای اشخاصی که به لحاظ عدم توانایی های لازم از نظر خواندن و نوشتن و یا عوارض جسمانی قادر به ارائه نمونه امضاء خود به بانک نمی باشند علاوه بر رعایت مواردیکه درمورد حسابهای سپرده قرض الحسنه جاری اشخاص حقیقی درج گردیده می بایست برگ افتتاح حساب را شخص معتمد و امینی علاوه بر متقاضی ( شخص نابینا ، بی سواد و یا معلول از دو دست ) امضاء نماید. برداشت از حساب با مهر یا امضای صاحب حساب توام با امضاء شخص معتمد انجام می پذیرد .
افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری مشترک
– هر گاه چند نفر بخواهند حساب مشترکی افتتاح نمایند، شعبه می بایست با رعایت مراتب زیر طبق تقاضای آنها اقدام به افتتاح حساب نموده و دقیقاً توجه و مراقبت نماید که نحوه عمل و استفاده از حساب با تعیین قدرالسهم هر یک از شرکاء درقسمت مخصوص برگ افتتاح حساب مشخص و صریحاً قید شود که نحوه و ترتیب استفاده از حساب متفقاً می باشد یا منفرداً تا در آتیه اشکالاتی تولید نشود.
– قسمت محل امضاء صاحب حساب، ذیل مقررات و شرایط عمومی حساب سپرده قرض الحسنه جاری و برگ افتتاح حساب ( بدون توجه به اینکه در برگ افتتاح حساب حق استفاده از حساب سپرده قرض الحسنه جاری متفقاً یا منفرداً تعیین شده باشد) می بایست توسط کلیه مشترکین به اتفاق امضاءگردد.
– چنانچه یکی از دارندگان حسابهای جاری مشترک فوت نماید مادامی که اطلاع کتبی به بانک نرسیده باشد و چکهای صادره عهده حساب مزبور پرداخت شود هیچگونه مسئولیتی متوجه بانک نخواهد بود. ولی پس از اطلاع از فوت مشتری بانک چکهائی را که تاریخ صدور آن مقدم بر تاریخ فوت باشد پرداخت و از پرداخت چکهائی که تاریخ صدور آن موخر بر تاریخ فوت باشد جلوگیری خواهد نمود.
– درصورت بروز اختلاف بین شرکاء و اعلام کتبی آن به بانک استفاده از حساب موکول به رفع اختلاف یا صدور دستور از مراجع قضایی خواهد بود.
– هرگونه توافق در نحوه برداشت منوط به سلامت عقل و حیات شرکاء می باشد ، لذا در صورت محجور شدن و یا فوت شریک ، هر یک از شرکاء دیگر ( شریک در قید حیات ) از آن به بعد مجاز به برداشت و یا هرگونه دخل و تصرف در حساب مشترک نخواهد بود.
– در صورت اطلاع از ورشکستگی هر یک از شرکاء از طریق اداره تسویه و امور ورشکستگی ,سایر شرکاء ( در قید حیات ) از آن به بعد مجاز به برداشت از حساب مشترک نخواهند بود.
در صورتیکه شرکاء به هنگام افتتاح حساب میزان سهم خود را مشخص نموده باشند و هر یک به تنهایی هم حق برداشت داشته باشند، شرکائی که در قید حیات هستند تا میزان سهم خود ( که قبل از فوت شریک متوفی مشخص شده است) حق استفاده و برداشت از حساب مشترک را خواهند داشت.
– هرگاه هر یک از صاحبان امضاء بخواهد برای استفاده از تمام موجودی حساب به شخص ثالثی وکالت بدهد قبول آن از طرف بانک مستلزم این است که بقیه صاحبان امضاء کتباً و صریحاً به بانک اطلاع داده که شخص مذکور حق دارد برای استفاده و برداشت از تمامی موجودی حساب به دیگری وکالت بدهد . بدیهی است به محض اعلام موکل مبنی بر پایان دوره وکالت وکیل ، منجر به عزل وی خواهد شد .
– افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری مشترک برای اشخاص حقوقی نیز در صورت پیش بینی در اساسنامه بلامانع خواهد بود.
افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری برای اشخاص حقیقی خارجی
– افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری برای اتباع بیگانه مقیم ایران علاوه بر رعایت مفاد شرایط عمومی افتتاح حساب برای اشخاص حقیقی ، مستلزم داشتن شرایط زیر می باشد:
– معرفی یکی از مشتریان بانک یا ارائه معرفی نامه کتبی از جانب یکی از ارگانهای دولتی و یا سفارتخانه های خارجی مبنی بر شناسائی و تائید متقاضی .
– دارابودن پروانه اقامت معتبر وگذرنامه یا دیگر مدارک رسمی عکس دار
– یک برگ تصویراز گذرنامه و پروانه اقامت .
– نام و نام خانوادگی و مشخصات کامل این قبیل اشخاص می بایست با مندرجات گذرنامه آنان که به جای شناسنامه ماخذ می باشد مطابقت داده شود. هنگام افتتاح حساب لازم است تصویر گذرنامه و پروانه اقامت اخذ و در شعبه نگهداری شود . ضمناً بهتر است شماره و مشخصات پروانه اقامت مخصوصاً تاریخ سررسید (انقضاء ) آن با خودکار قرمز در کارت افتتاح حساب درج و مراقبت شود که قبل از انقضاء اعتبار پروانه اقامت ، تمدید یا لغو آن به بانک اعلام و در صورت تمدید ، سررسید جدید در کارت قید گردد.
نحوه افتتاح و نگهداری و استفاده از حساب طبق شرایط کلی این قبیل حسابها خواهد بود.
الف – حساب قرض الحسنة جاري اشخاص :
اين حساب مخصوص اشخاص حقيقي است .پرداخت هرگونه وجه ازاين حساب ، منوط به دستوردارندة حساب ازطريق صدورچك دروجه خود، حامل ياشخص معين است.
شرايط افتتاح حساب : كليه اشخاص حقيقي با داشتن شرايط زير مي توانند از امتيازات و مزاياي اين حساب بهره مند شوند.
۰۱ نداشتن هيچگونه سابقه معاملاتي سوء
۰۲ اشخاصي كه به نوعي فعاليت با معاملات و داد وستد هاي اقتصادي سرو كار دارند.
۰۳ مراجعه به شعبه افتتاح كننده حساب و مذاكره با رئيس شعبه (يا مسئول گروه امور مالي ) وموافقت اوليه مسئول شعبه
حداقل سن : ۱۸سال تمام
حداقل مبلغ براي افتتاح حساب : مبلغ خاصي تعيين نشده است.
مدارك لازم براي افتتاح حساب:
۱٫ ارائه درخواست كتبي
۰۲ ارائه اصل شناسنامه و يكبرگ تصوير آن(صفحه اول و در صورت وجودتوضيحات ، ارائه تصوير صفحه آخر شناسنامه ) و ارائه شماره ملي
۰۳ معرفي شخص يا اشخاص (حقيقي يا حقوقي) به عنوان معرف كه مورد تائيد بانك باشند.
۰۴ پاسخ مثبت بانك مركزي به استعلام بانك كشاورزي درخصوص نداشتن چکهاي برگشتي
۰۵ تكميل فرمهاي موردنياز در شعبه
نکته ۱ : افتتاح حساب قرض الحسنةجاري براي اشخاص روشندل ، بي سواد و معلولان از ناحيه دو دست با معرفي شخص امين ومورد اعتماد وي طبق مقررات بانك امكان پذيراست.پرداخت هرگونه وجه با امضاي فرد امين ومهردارنده حساب درچك صورت مي گيرد.
نکته ۲ : افتتاح انواع حسابهاي ريالي به نام اشخاص حقيقي و حقوقي خارجي مقيم ايران با ارائة مدارك لازم و قابل قبول ، طبق مقررات بانك وقوانين جاري كشور بلامانع است.
نكته ۳ : شناسايي دقيق آدرس پستي متقاضي توسط مسئول و يا نماينده شعبه
نحوه استفاده از حساب :
۱٫ هر گونه دريافت و پرداخت از اين حساب با استفاده از دسته چك صورت مي گيرد.
نکته : در صورت همراه نداشتن دسته چك، از چكهاي عمومي(آزاد) يا امنيبوس استفاده مي شود. دارنده حساب باتقاضاي كتبي ازشعبه مي تواند چك امنيبوس دريافت دارد.در اين حالت چك عمومي در يك برگ جانشين چك دارنده حساب مي شود.
۰۲ دارنده حساب با دسته چكي كه در اختيارش قرارداده مي شود مي تواند خود يا هر شخص ديگري كه چك به حواله كرد وي صادر مي گردد به شعبه بانک موردنظرمراجعه كرده و وجه حواله شده در متن چك را دريافت دارد.
ب – حساب قرض الحسنة جاري شركتها :
اين حساب مخصوص اشخاص حقوقي است .
اشخاص حقوقی : اشخاصي که به موجب قانون ويا اداره ثبت شرکتها ايجاد مي شوند.
ماهيت اين حساب مانند حساب قرض الحسنه جاري اشخاص است . ضمناًعلاوه بر مزاياي حساب جاري اشخاص، دارندگان اين حساب مي توانند از امتياز دريافت وام قرض الحسنة معيشتي براي كاركنان خود، براساس ميانگين مانده اين حساب, بر طبق ضوابط و مقررات موجودبانك استفاده كنند.
شرايط افتتاح حساب : كليه اشخاص حقوقي با داشتن شرايط زير مي توانند ازامتيازات و مزاياي اين حساب بهره مندشوند.
۱٫ نداشتن هيچگونه سابقه معاملاتي سوء
۲٫ مراجعه نماينده شركت يا موسسه جهت مذاكره با مسئول شعبه يا مسئول امور مالي وموافقت اوليه مسئول شعبه
مدارک موردنياز :
– ارائه درخواست كتبي
– ارائه اصل و يكبرگ رونوشت از صفحه اول شناسنامه ( ارائه تصوير صفحه آخر شناسنامه در صورت
وجودتوضيحات) دارندگان حق امضاء (کنترل تاريخ اعتبارامضا) و ارائه شماره ملي
– ارائه معرفينامه از شركت يا موسسه ذي ربط
-ارائه اصل و يك نسخه رونوشت از اساسنامه شركت يا موسسه
– ارائه اصل و يك برگ رونوشت از آخرين آگهي روزنامه رسمي كشور
-تكميل فرمهاي موردنياز در شعبه
– پاسخ مثبت بانك مركزي به استعلام بانك كشاورزي درخصوص چکهاي برگشتي
۲٫ دارنده حساب با دسته چكي كه در اختيارش قرارداده مي شود مي تواند خود يا هر شخص ديگري كه چك به حواله كرد وي صادر مي گردد به شعبه بانک موردنظر مراجعه كرده و وجه حواله شده در متن چك را دريافت دارد.
نکته : چنانچه قبل ازدريافت پاسخ استعلام بانک مرکزي، اگرحساب جاري به صورت موقت بازشده باشد، تازمان وصول پاسخ بانک مرکزي شعب مجاز به صدوردسته چک نمي باشند.
۰۳ درصورتيكه دارنده چك دسترسي به شعبه صادر كننده چك رانداشته باشد مي تواند به يكي از نزديكترين شعب بانك كشاورزي ويا هر شعبه بانك ديگري که نزدآن شعبه داراي حساب است مراجعه كرده و از طريق اتاق پاياپاي اسناد بانكي نسبت به وصول چك اقدام نمايد .
ويژگي ها ي خاص حساب قرض الحسنه جاري شركتها :
۰۴اعطاء وام قرض الحسنه معيشتي به كاركنان شركت براساس مانده حساب شرکت
۱۱٫ارائة دسته چك رونوشت دار: اين نوع دسته چك براي شركتهاي فعالي است كه به رونوشت چك به عنوان سند كاري خود نياز دارند.
توجه :
افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری برای پناهندگان مجاز نمی باشد، لیکن کلیه اتباع بیگانه مقیم ایران که دارای کارتهای شناسائی به رنگهای سبز (مخصوص رانده شدگان از عراق ) و آبی (مخصوص افاغنه) می باشند می توانند نسبت به افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز و یا تودیع سپرده سرمایه گذاری اعم از کوتاه یا بلند مدت اقدام نمایند.
– افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه جاری بنام آن عده از اتباع بیگانه ای که باروادیدجهانگردی ( توریست ) ویا توقف سه ماهه بدون در دست داشتن پروانه اقامت معتبر وارد کشور می شوند مجاز نمی باشد.
لینک کوتاه
تمامی مطالب مجله آنلاین وامیابی توسط گروه وامیابی ترجمه و تدوین گردیده است. هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت بدون ارجاع لینک مستقیم به سایت وامیابی طبق ماده 12 قانون جرایم رایانه ای ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
نام شما : *
نظر شما : *